Meis­tä

Uudenmaan Vasemmistoliitto ry – Vänsterförbundet i Nyland rf on Vasemmistoliiton piirijärjestö, joka toimii Uudenmaan vaalipiirin alueella. Uudenmaan Vasemmistoliitolla on 24 jäsenjärjestöä 20 uusimaalaisessa kunnassa. Jäsenjärjestöissämme on noin 1300 jäsentä.

Uudenmaan Vasemmistoliitolla on

Toimimme koko Uudellamaalla

Uudenmaan Vasemmistoliitolla ei ole suoria henkilöjäseniä, vaan toimimme jäsenjärjestöjemme kautta.

Toiminta-alueenamme on 25 Uudenmaan kuntaa: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Helsingissä on oma piirijärjestönsä: Helsingin Vasemmistoliitto.

Tule mukaan toimintaamme olemalla yhteydessä jäsenjärjestöihimme, joiden yhteystiedot löydät täältä.

Ylin päätösvalta on piirikokouksella

Uudenmaan Vasemmistoliiton ylin päättävä elin on piirikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset sekä muut ajankohtaiset asiat kahdesti vuodessa. Piirikokouksissa asioista päättävät jäsenjärjestöjen nimeämät äänivaltaiset edustajat.

Kevätpiirikokouksessa maalis-huhtikuussa käsitellään edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös.

Syyspiirikokouksessa marras-joulukuussa hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan piirijärjestön puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä piirihallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet.

Piirihallitus johtaa, suunnittelee ja toteuttaa piirijärjestön toimintaa yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Piirihallituksen kokouksia valmistelevat piirijärjestön työvaliokunta yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa sekä työryhmät, kuten tapahtuma- ja viestintätyöryhmä ja vaalityöryhmä.

Lue lisää