Meis­tä

Uudenmaan Vasemmistoliitto ry – Vänsterförbundet i Nyland rf on Vasemmistoliiton Uudenmaan kuntien yhteinen piirijärjestö. Piirijärjestöllä on 24 jäsenjärjestöä eli paikallisosastoa 20 kunnassa.

Jäsenjärjestöissä on noin 1300 henkilöjäsentä.

Uudenmaan Vasemmistoliitolla on

Toimimme koko Uudellamaalla jäsenjärjestöjen kautta

Piirillä ei ole suoria henkilöjäseniä eikä toimintaa suoraan vasemmiston jäsenistölle, vaan toimimme jäsenjärjestöjen kautta.

Toiminta-alueenamme ovat kaikki 25 Uudenmaan kuntaa: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti. Helsingissä on oma Vasemmistoliiton piirijärjestönsä.

Tule mukaan toimintaan olemalla yhteydessä jäsenjärjestöihimme! Yhteystiedot löydät täältä.

Piirikokoukset käyttävät ylintä valtaa

Uudenmaan Vasemmistoliiton korkein päättävä elin on piirikokous, joka pidetään kahdesti vuodessa: kevätpiirikokous maalis-huhtikuussa ja syyspiirikokous yleensä marraskuun lopulla.

Ajankohtaisten poliittisten asioiden ohella kevätpiirikokouksessa käsitellään edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös.

Syyspiirikokouksessa hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio ja valitaan piirijärjestön puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä piirihallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet.

Hallituksen kokouksissa suunnitellaan toimintaa

Piirin hallitus suunnittelee ja valvoo piirin toimintaa vuoden aikana yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Piirin hallituksen kokouksia valmistelee palkattujen työntekijöiden lisäksi työvaliokunta ja tapahtuma- ja viestintätyöryhmä sekä muut määräaikaiset työryhmät, kuten vaalityöryhmä.

Lue lisää