Puoluekokousedustajavaalit 2022

Uuttamaata edustamaan puoluekokoukseen haki kolmella alueella edustamaan enemmän halukkaita, kuin mitä meillä on paikkoja (34). Espoossa kaikki asetetut ehdokkaat pääsevät suoraan läpi.

Järjestämme siis muilla alueilla puoluekokousedustajavaalit! Äänioikeutettuja ovat ainoastaan ne jäsenet, joiden vuoden 2021 jäsenmaksu on ollut maksettuna 31.12.2021. 

Sähköinen äänestys alkaa Uudenmaan osalta maanantaina 28.3. ja loppuu torstaina 7.4. Äänioikeutetut saavat vaalimateriaalit ja äänestyslinkin sähköpostitse. 

Äänestäminen on mahdollista myös postitse, jolloin saa postitse paperiset vaalimateriaalit. Tämä on toimintatapa oletuksena kaikille niille, joilla ei ole toimivaa sähköpostia puolueen jäsenrekisterissä. Postiäänten on oltava perillä piiritoimistolla lauantaina 9.4. klo 09.00.

Äänestys ja ohjeet

Ehdokkaat:

Itä- ja keski-Uusimaa
Länsi-Uusimaa
Vantaa

Äänten laskutapa:

Äänestystapa rohkaisee nimeämään mahdollisimman monta ehdokasta enimmäismäärään asti.

Ensimmäiselle vaalisijalle merkityn ehdokkaan äänimäärä on sama kuin se ehdokkaiden lukumäärä, jota vaalilipulla on äänestetty, toiselle vaalisijalle merkityn äänimäärä on ensimmäiselle sijalle asetetun äänimäärä vähennettynä yhdellä jne.

Esimerkit:

Äänestettäessä kymmentä ehdokasta, saa ensimmäiselle vaalisijalle merkitty ehdokas kymmenen (10) ääntä, toiseksi merkitty ehdokas yhdeksän ääntä (9) ja niin edelleen yhteen (1) ääneen saakka.

Jos äänestää vain viittä ehdokasta, saa ensimmäiselle vaalisijalle merkitty ehdokas viisi (5) ääntä.

Jos äänestää vain yhtä ehdokasta, tämä saa vain yhden (1) äänen.